Notice: Constant YUILOADER already defined in /home/borsch/public_html/set-doc-root.php on line 531
Фестиваль борщу - Фестиваль борщу - Новини

Фестиваль борщу

Запросити нас в гості

Останні рецепти

Борщ по-луганськи (без буряків)

У велику каструлю закладається м'ясо, як закипить знімається піна, присолюється, дається з 

Зелений борщ з черемшею

Сьогодні відкриваємо сезон весняно-літніх борщів і приготуємо один з найулюбленіших в українських 

Шановні друзі, колеги, гурмани, ВЕЛИКІ, маленькі і просто любителі Борщу!  Люди!

Останнім часом Ви нас часто запитуєте, чи проводимо ми Фестиваль борщу там-то чи там-то…як, наприклад,  у Харкові, Вінниці… 2 жовтня 2010р. у с. Чубинському Київської області…

Повідомляємо: жодного відношення до цих  подій ми не маємо, як і вони до нас, хоча шкода…

Минулого року ми успішно провели в під час традиційної  виставки  «Київська Осінь 2009» у Чубинському один з наших фестивалів (див. інфо)

Отже, з огляду на те, що почастішали випадки незаконного використання торгової марки «Фестиваль борщу», чим порушуються права власника, вводиться в оману  громадськість та завдаються майнові та немайнові збитки, зокрема, репутації фестивалю. Для запобігання в майбутньому подібних порушень поспішаємо Вас повідомити про наступне.

  • Власником торгової марки «Фестиваль борщу» відповідно до Свідоцтва на знак для товарів та послуг, літературного твору «Всеукраїнський «Фестиваль борщу» (ідея, сценарій) та твору образотворчого мистецтва «Фестиваль борщу» (логотип) відповідно до Свідоцтва про реєстрацію авторського права є Красюк Юрась Григорович.

Чинним законодавством України передбачена відповідальність за порушення права інтелектуальної власності.

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг»  використання знаку є:

                - нанесення його   на   будь-який   товар,   для   якого   знак зареєстровано,  упаковку,  в якій міститься такий товар,  вивіску, пов'язану з ним, етикетку, нашивку, бирку чи інший прикріплений до товару предмет,  зберігання такого товару із зазначеним нанесенням знака з метою пропонування  для  продажу,  пропонування  його  для продажу, продаж, імпорт (ввезення) та експорт (вивезення);

            - застосування його  під  час пропонування та надання будь-якої послуги, для якої знак зареєстровано;

            - застосування його в діловій документації чи в  рекламі  та  в мережі  Інтернет.

Згідно ст. 20 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів та послуг» будь-яке посягання  на права власника свідоцтва, в тому числі вчинення без згоди власника  свідоцтва дій, що потребують  його  згоди,  та готування  до  вчинення  таких  дій,  вважається  порушенням  прав власника  свідоцтва,  що  тягне за собою відповідальність згідно з чинним  законодавством України. На вимогу власника свідоцтва таке порушення повинно бути припинено, а порушник зобов'язаний відшкодувати власнику свідоцтва заподіяні збитки.

Законодавством передбачена відповідальність за порушення авторських прав.

Відповідно до ст. 50 Закону України «Про авторське право і суміжні права» порушенням авторського права є :

                - вчинення будь-яких дій, які порушують особисті немайнові права та майнові права авторські права;

                - піратство у сфері авторського права, тобто опублікування, відтворення, ввезення на митну територію України, вивезення з митної території України і розповсюдження контрафактних примірників творів (у тому числі комп'ютерних програм і баз даних);
                - плагіат - оприлюднення (опублікування), повністю або частково, чужого твору під іменем особи, яка не є автором цього твору;

                - ввезення на митну територію України без дозволу осіб, які мають авторське право, примірників творів (у тому числі комп'ютерних програм і баз даних);

                - вчинення дій, що створюють загрозу порушення авторського права;

                - будь-які дії для свідомого обходу технічних засобів захисту авторського права, зокрема виготовлення, розповсюдження, ввезення з метою розповсюдження і застосування засобів для такого обходу;

                - підроблення, зміна чи вилучення інформації, зокрема в електронній формі, про управління правами;

                - розповсюдження, ввезення на митну територію України з метою розповсюдження, публічне сповіщення об'єктів авторського права, з яких без дозволу суб'єктів авторського права вилучена чи змінена інформація про управління правами, зокрема в електронній формі.

                За порушення авторських прав передбачена цивільна, адміністративна та кримінальна відповідальність.

                Зокрема, в порядку цивільного судочинства ми зможемо вимагати відшкодування моральної (немайнової) шкоди, завданої порушенням авторського права, відшкодування збитків, завданих порушенням авторського права, стягнення із Вас як з порушника авторського права доходу, отриманого внаслідок порушення, заборону використання твору.

                Адміністративна відповідальність за порушення авторських прав передбачена ст. 51-2 Кодексу про адміністративні правопорушення, відповідно до якої за незаконне використання об’єкта права інтелектуальної власності, в тому числі і авторського права, передбачена наступна відповідальність:

                - штраф від 10 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 до 3400 грн.) з конфіскацією незаконно виготовленої продукції і обладнання і матеріалів, які призначенні для її виготовлення.

Також відповідно до ст. 176 Кримінального кодексу України незаконне умисне відтворення, розповсюдження творів науки,літератури і мистецтва, комп'ютерних програм і баз даних, що спричинило майнову шкоду в розмірі 4000 грн. Таке порушення карається штрафом від 3400 грн. до 51 000 грн. або виправними роботами до 2 років, або позбавленням волі до 6 років з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних.

 

В якості застереження від неприємних ситуацій, менеджмент фестивалю та Фанні Груп промоушн агенції, радить:

  • Перевіряти інформацію на офіційному сайті www.borschfest.com
  • Просити надати документи щодо авторських прав і прав на використання зареєстрованої торгової марки «Фестиваль борщу».
  • Уточнювати графік акцій у справжніх організаторів «Фестивалю борщу».
  • А також укладати договір з особою, який пропонує Вам шоу-програму.

 

Запевняємо, що у випадку неприпинення незаконного використання торгової марки «Фестиваль борщу», ми звернемося до правоохоронних органів для притягнення винних осіб до відповідальності та відшкодування збитків, завданих незаконними діяннями.

 

  • Усі бажаючі допомогти з організацією фестивалю у вашому місті/регіоні можуть скористатися формою на сайті «Запросити нас в гості», звернутися до нас за телефонами:

+38 050 31 04 333    +38 067 936 96 89

або за електронною адресою info на borschfest.com.