Notice: Constant YUILOADER already defined in /home/borsch/public_html/set-doc-root.php on line 531
Фестиваль борщу - Фестиваль борщу - Новини

Фестиваль борщу

Запросити нас в гості

Останні рецепти

Борщ по-луганськи (без буряків)

У велику каструлю закладається м'ясо, як закипить знімається піна, присолюється, дається з 

Зелений борщ з черемшею

Сьогодні відкриваємо сезон весняно-літніх борщів і приготуємо один з найулюбленіших в українських 

ArticleIcon_507.jpg

 

19 січня 2010 року на свято Водохреща
«Фестиваль борщу» відбувся в м. Христинівка Черкаської області!

 

Водохреща, або Богоявлення, святкується 19 січня, а напередодні свята (18 січня) встановлено суворий піст, тому на свято з дегустацією борщу зібралося близько 1000 учасників і глядачів.

Також, за традицією, яка існувала і в інших християнських народів ще до прийняття християнства на Русі, в цей день при мінусовій температурі в освячену воду крижаної ополонки занурювалися від мала до велика: чоловіки, жінки та діти!

Саме тут в Христинівці, вперше в Україні відбулося спільне освячення цілющої води та учасників зимових запливів Українською Православною церквою Київського та Московського патріархатів!

І хоч зима цього року побалувала нас напрочуд глибоким снігом та мінусовою температурою до -12 С, організатори Фестивалю борщу™ наголошують, що в цей день ніхто не замерз, адже тепло та затишок заходу забезпечував теплий партнер фестивалю компанія «УФО». Обігрівачі UFO® вже не вперше підтримали комфорт наших заходів. Їх можливість ефективно зігрівати навіть на вулиці роблять їх незамінними для комфортного та незабутнього відпочинку. 

А душу зігрів своїми піснями народний фольклорно-етнографічний хор «Гомін», який також взяв участь у святкових заходах, що організувала Христинівська міська рада.

Рецепти борщу на цю подію вже розсекречені і скоро зявляться на нашому сайті…

Участь в кулінарному шоу взяли дві команди – збірна команда міської ради та держадміністрації та команда працівників культури та жителів міста. З перевагою в кілька голосів перемогу здобув смачненний Борщ від команди "міськради та держадміністрації". Неодмінною складовою борщу стала невелика кількість горілки ТМ "ХОРТИЦЯ", яку додавали у страву. Знавці стверджують, що це робить воду м’якшою на смак і, головне, додає тонкого відтінку знаменитій страві українців.

Цікаво, що цього разу обом командам допомагали представники ресторану «Карасі» на чолі із відомим місцевим підприємцем та шоу-меном Олексієм Панським.

За традицією шоу провів МС Юрась (Юрась Красюк, засновник ТМ «Фестиваль борщу») – ведучий фестивалів «Червона рута», «Таврійські ігри», телепрограми «Мелорама+» на Інтері.

За матеріалами фестивалю та свята Водохреща відзняли сюжет для створення відеофільму.